Gezichtsherkenning / samenvoegen software

stemmen
17

Kan iemand mij wijzen in de goede richting van een aantal gezicht bibliotheken & algoritmen erkenning? Ik heb geprobeerd te zoeken / googlen maar ik vind meestal proefschriften en zeer weinig echte software.

De vraag is gesteld op 09/12/2008 om 16:52
bron van user
In andere talen...                            


8 antwoorden

stemmen
14

Hoe zit het Eigenfaces ? Maakt gebruik eenvoudige wiskunde herkenbare eigenvector van het gezicht opslaan en reconstrueren vlakken met meerdere vectoren.

De code is ook allemaal beschikbaar in Python hier .

antwoordde op 09/12/2008 om 17:09
bron van user

stemmen
9

OpenCV is een geweldige computer vision bibliotheek.

Hier is het OpenCV wiki pagina op gezichtsherkenning .

antwoordde op 09/12/2008 om 23:45
bron van user

stemmen
5

Naast Eigenfaces, zou ik kijk naar Fisherfaces. Hier is een wetenschappelijk artikel dat de prestaties van beide algoritmes vergelijkt Eigenfaces vs. Fisherfaces . Het toont betere prestaties met Fisherfaces. Ik ben het eens met tfinniga dat OpenCV is uw tijd waard is, ik heb het al eerder gebruikt voor gezichtsherkenning.

Tot slot moet je meer specifiek zijn. Heeft u wilt detecteren wanneer er een gezicht in een foto en vervolgens bepalen waar of wilt u een specifiek gezicht te detecteren in een foto? De hier genoemde oplossingen zijn voor de laatste vraag. Als u wilt dat voor het eerste probleem aan te pakken Ik stel voor het doorzoeken van de literatuur voor adaboost en Haar functies.

antwoordde op 31/12/2008 om 20:06
bron van user

stemmen
4

Je bent waarschijnlijk niet van plan om veel afgewerkte software voor gezichtsherkenning vinden. Als u wilt om het te doen, uw beste kans is om iets dat in iemands thesis te implementeren.

Ongeveer 4 jaar geleden, iemand bij CMU, geloof ik, schreef een algoritme dat was de meest succesvolle gezichtsherkenning algoritme die ik ooit heb gezien ... Ik zal proberen om het te vinden voor u, tenzij iemand anders weet waar ik het over heb.

Als je computer vision code nooit eerder uitgevoerd, dan kun je misschien in staat zijn om het probleem aan te pakken door het af te breken in een eenvoudiger probleem. Hoeveel mensen zoekt u? Als het een kleine groep mensen, zou een kleurruimteprofiel erkenning algoritme werk? Als de mensen huidtinten hebben verschillende, en verschillende haarkleuren, dan kun je gewoon in staat zijn om basiskleur-ruimte erkenning te gebruiken om een ​​goed resultaat te krijgen.

Zo niet, bent u in voor een groot project.

EDIT: hier is een lijst van enkele CMU voorwerpen die kunnen wijzen u in de juiste richting

Als ik jou was, zou ik sommige van die artikelen te lezen, en follow-up van de referenties.

antwoordde op 09/12/2008 om 16:59
bron van user

stemmen
2

Ik schreef een hele tutorial en demo programma met gratis source code voor het uitvoeren van gezichtsdetectie en gezichtsherkenning in real-time uit een webcam (op basis van Eigenfaces in OpenCV):

http://www.shervinemami.co.cc/faceRecognition.html

antwoordde op 01/11/2010 om 17:43
bron van user

antwoordde op 16/02/2010 om 13:41
bron van user

stemmen
1

Ik vind Luxand FaceSDK het beste voor gezichtsherkenning en identificatie.

antwoordde op 31/03/2012 om 10:23
bron van user

stemmen
1

Dit soort taak wordt meestal gedaan met behulp van neurale netwerken. Dit is uw primaire richting te kijken. Ook enkele meer specifieke soort netwerk voor u om te kijken is Kohonen Neural Network. Het is de eenvoudigste Image Recognition-netwerk, die ook kan worden gebruikt in een taak gezichtsherkenning. U ontvangt geen goede resultaten met behulp van alleen deze ene soort net, maar het aansluiten van enkele van hen bij elkaar te bereiken. Ik kan meer details niet geven, terwijl ik dit weet alleen in theorie, maar hebben geen praktische vaardigheden op dit gebied.

Btw, ik denk niet dat je zult geen bibliotheken voor die taak te vinden, zoals gewoonlijk wanneer u een zodanige bibliotheek - waarom niet maken van een product en te verkopen?

antwoordde op 09/12/2008 om 17:00
bron van user

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more