Linux shell dergelijks op IIS

stemmen
16

Als een LAMP ontwikkelaar overweegt verhuizing naar een .Net IIS platform, een van mijn zorgen is het verlies van productiviteit als gevolg van het ontbreken van shell ... Heeft iemand anders had deze ervaring? Is er mogelijk een Linux-shell equivalent voor Windows?

De vraag is gesteld op 04/08/2008 om 22:04
bron van user
In andere talen...                            


7 antwoorden

stemmen
7

Afhankelijk van welke versie van IIS u overweegt, zou ik aanbeveling tweede lbrandy's uit te checken PowerShell . Microsoft werkt aan een PowerShell provider voor IIS (in het bijzonder versie 7). Er is een fatsoenlijke post over dit bij http://blogs.iis.net/thomad/archive/2008/04/14/iis-7-0-powershell-provider-tech-preview-1.aspx . De komende versie van PowerShell zal ook remoting mogelijkheden toe te voegen , zodat u op afstand machines kunnen beheren. PowerShell is heel anders dan * NIX schelpen, hoewel, dus dat is iets om te overwegen.

Ik hoop dat dit helpt.

antwoordde op 04/09/2008 om 19:22
bron van user

stemmen
3

Bent u vragen over Linux shell als in een omgeving te werken? Daarvoor cygwin ik denk dat is rond de langste en is vrij robuust: http://www.cygwin.com/

Een tijdje geleden vond ik een windows port van de populaire Linux-commando's die ik gebruik (ls, grep, diff) en ik gewoon uit te pakken die naar een bestand, toe te voegen aan mijn PATH omgeving en dan kunnen lopen vanaf daar: http: // unxutils .sourceforge.net /

Of heb je het over het uitvoeren van shell commando's vanuit uw code? Als je in het .net gebied, is er de methode Process.Start () dat je een heleboel opties zal geven.

Ik hoop dat dit helpt!

antwoordde op 04/08/2008 om 22:08
bron van user

stemmen
2

Ik neem aan dat je niet meent cygwin , toch?

Hoe zit het powershell , dan?

antwoordde op 04/08/2008 om 22:06
bron van user

stemmen
1

Remote shell is geen oplossing voor de productiviteit probleem. (Het maakt het alleen maar dingen mogelijk te maken.)

Van wat ik heb gehoord, alles wat de toekomst Microsoft GUI: s zal doen mogelijk te maken met powershell sinds de GUI: s maken gebruik van dezelfde API: s als die verkrijgbaar zijn bij powershell.

Persoonlijk, ik hou Cygwin maar cygwin kan u niet helpen Microsoft-toepassingen te beheren.

Je zou verbaasd zijn echter hoe uitgroeien de Windows Scripting Host is wanneer gecombineerd met Window Management Instrumentation. Ik denk dat IIS is volledig beheersbaar met WMI of een COM-objecten die easilly kan worden gebruikt vanaf een JScript WSH script.

antwoordde op 11/08/2008 om 13:09
bron van user

stemmen
1

De beste manier die ik kan bedenken zou zijn om te gebruiken Cygwin over een OpenSSH verbinding. Hier is een document waarin wordt uitgelegd hoe om dat te doen:

http://www.ucl.ac.uk/cert/openssh_rdp_vnc.pdf

antwoordde op 04/08/2008 om 22:33
bron van user

stemmen
1

Als u doelt op gewoon toegang tot uw IIS-server op afstand, remote desktop lost het algemeen dat probleem. Ervan uitgaande dat de server een statisch IP-adres of een hostnaam u toegang van het internet, remote desktop is een eenvoudige en relatief veilige oplossing.

Is er een probleem met dit antwoord? Nu heb ik een negatieve reputatie ...

antwoordde op 04/08/2008 om 22:14
bron van user

stemmen
0

U moet uw keuze van server platform op basis van het milieu als geheel te maken, en dat omvat de admin / beheer interfaces geleverd.

Ik ben bang dat als je niet van de manier waarop Windows implementeert beheer van IIS, dan is dat jammer. Dat gezegd hebbende, een beetje graven rond in de WMI-interfaces zal in het algemeen een oplossing die u bruikbaar zou moeten vinden opleveren. Vroeger was ik wel een beetje van WMI scripting (meestal via PowerShell) doen om te beschikken over een betrouwbare omgeving weer op te bouwen vermogen.

antwoordde op 05/08/2008 om 15:51
bron van user

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more